english version | deutsche version
Hisszük, hogy az általunk végzett munka nem csak megbízóink közvetlen hasznát szolgálja, hanem az értékesítési és szolgáltatási színvonal emel­kedését is eredményezi hazánkban. Hiszen ez mindannyiunk érdeke.

SMartResearch

Rólunk

A SMartResearch Kft. azért jött létre, hogy segítse a fogyasztóorientált kiszolgálás, illetve magatartás mind szélesebb körű elterjedését oly módon, hogy első kézből szolgáltat információt a fogyasztó oldali élményekről, szempontokról. Társaságunk a vevőelégedettségi kutatások területén a piac egyik meghatározó vállalata lett az elmúlt évek során.

Ügyfeleink között megtalálhatóak a kisvállalkozások ugyanúgy, mint a multinacionális vállalatok. Az elmúlt évek bebizonyították, milyen nagy szükség van a kereskedelmi és szolgáltatási szektor fogyasztó oldali vizsgálatára.

Cégünk két módszertan mentén végzi a Mystery Shopping kutatásait. Ez a két módszertan a „Virgin Eye” Mystery Shopping valamint a „Qualified Intelligence” Mystery Shopping. A VeMyS („Virgin Eye”) nem szakemberek segítségével értékeli az adott üzletet, kirendeltséget, mivel az átlagos ügyfélkört sem szakemberek alkotják. Ennél a módszertannál fontosnak tartjuk, hogy a fogyasztói szubjektív oldal megfelelő hangsúlyt kapjon. Felméréseinket mindennapi, potenciális ügyfelekkel végeztetjük el, akik semmilyen különleges képzésben nem részesülnek. A QI („Qualified Intelligence”) során a teszteket képzett kérdezőbiztos jellegű tesztvásárlók végzik el. Ez esetben csupán az objektív szempontok, megfigyelése válik lehetővé, azonban ezek a szempontok a megrendelő számára némileg pontosabban, és az elvárásaiknak megfelelőbben kerülnek rögzítésre.

Vizsgálataink eredményét az egyszerűbb összehasonlíthatóság érdekében mindkét módszertannál pontértékelés útján számszerűsítjük. A VeMyS esetén a hangsúly mindig az egyéni, szubjektív benyomásokon fekszik, melyet a tesztvásárló a teszt elvégzése után a rendelkezésünkre bocsát.

Folyamatosan bővülő ügyfélkörünk igazolja szemléletünk helyességét, miszerint legyen szó bármilyen szintű üzletkötésről, a környezet, valamint a fogyasztó – értékesítő közötti kapcsolat során kialakult fogyasztói benyomások döntően befolyásolják az adott üzlet kimenetelét!